Parlant del nom, els direm que hem escollit aquest per una senzilla i a la vegada importantíssima raó. En primer cas, creguem que té la suficient bellesa sonora per al record i pronunciament popular. Semànticament, és d’un contingut amb el que ens sentim identificats per els nostres ànims de lluita fallera i per l’acord pres per la comissió actualment en funcions.

En segon cas, es quasi la pedra angular del primer, que ens ha servir de base principal: La història.

Tota aquesta allongada fins l’actual poliesportiu municipal en temps pretérits també era coneguda per “ELS CAMPAMENTS” nom degut als campaments guerrers que es muntaven pels assetges que s’hi feien a la fortalesa del castell. De manera particular, les tropes franceses a la guerra d’Independència, el poderós exèrcit del borbó d’Asfeld a la guerra de Felip V contra els valencians i les seues llibertats nacionals, els exèrcits de la noblesa contra els agermanats i les tropes cristianes d’En Carròs.

Aquesta menció de la nostra denominació com a falla està inclosa dins de la documentació presentada a Junta Local Fallera de Dénia en la petició de fundació de la nostra falla.